Balans

 
 
 
När man tränar mycket är det lätt att glömma att vilan också är en viktig ingrediens. När det spritter i kroppen och man bara vill knyta på sig löparskorna för att komma ut och höra knastret under fötterna, eller när du vill åka till gymmet för att testa någon ny övning, eller bara åka och klättra. Suget efter att få göra av med energi bara hopar sig, men kroppen säger ifrån och magkänslan säger: vila! Då är det vila man ska göra.
 
Kring påsk hade vi en veckas uppehåll från gymmande och klättrade, det blev visserligen slalomåkning i Vemdalen, men inga mastodontpass. När vi kom tillbaka till gymmet efter den veckan hade kroppen fått en chans att återhämta sig och samla på sig nya krafter för att orka än mer. Det blev ett fint kvitto på att vilan är viktig. Det betyder ju inte att man måste sitta stilla, utan ta en promenad eller en lätt cykeltur, det gör susen. Man kan ju då fråga sig varför man ska orka mer? Jo, i vardagen finns det så mycket för de allra flesta att orka med. Du ska bära kassar, kanske lyfta barn i och ur bilen, även barnvagnen, hämta och lämna på förskola/skola. Du kanske vill orka springa och leka, orka hänga med kompisarna på en aw trots att det är fredagkväll och du är trött. Det finns en massa anledningar till att bli stark och orka mer! Framför allt, att slippa eller minska smärta och värk. Vilket jag kommer skriva mer om framöver. 
 
Idag var en sån dag, vila behövdes, men jag ville egentligen inte. Känner mig mer och mer lik El Toro, ju mer han springer desto mer orkar han och desto mer vill han röra på sig. Energin är på max. Då tog jag ut pilatesbollen och ett liggunderlag och lekte lite! Kolla på vår instagram alexochtilda. 
 
 
 
 
Något annat vi pysslar med är acroyogan. Ett himla bra tips till er med barn och familj, det är ett utomordentligt sätt att umgås på och det skapar rörelseglädje hos barnen. Ni som sett Kalle Zackari Wahlströms program Gympaläraren förstår hur jag tänker. Det behöver inte vara så avancerat, prova stå på huvudet, på händer, gör balansövningar ihop. Det finns en massa inspiration på instagram, sök på acroyoga helt enkelt. Jag utlovar dessutom skrattgaranti om ni ger er på det! Det är omöjligt att inte ha roligt!
 
På fredag väntar nya äventyr också. Stay tuned! 
 
Drömmer oss tillbaka till en kajaktur sommaren 2014. Hoppas på fler såna i sommar, denna gång med barnen och vovven. 
 
 
 
 
Familj, Träning | Pilates, acroyoga, aktiv vila, energi, hem, yoga | |
#1 - - Anonym:

Så fina ni är!😘

Upp